شاگرد معمار، جوانی بسیار باهوش اما عجول بود گاهی تا گوشی برای شنیدن می یافت شروع می کرد تعریف نمودن از توانایی های خویش در معماری و در نهایت می نالید از این که کسی قدر او را نمی داند و حقوقش پایین است.
روزی برای سلمانی به راه افتاد. دید سلمانی مشغول است و کسی را موی کوتاه می کند. فرصت را مناسب شمرده و باز از هنر خویش بگفت و اینکه کسی قدر او را نمی داند و او هنوز نتوانسته خانه خوبی برای خویش دست و پا کند. به اینجای کار که رسید کار سلمانی هم تمام شد.
مردی که مویش کوتاه شده بود رو به جوان کرده و گفت: آیا چون هنر داری دیگران باید برایت اسباب آسایش بگسترند؟
جوان گفت: آری. مرد تنومند دستی به موهای سفیدش کشید و گفت: اگر هنر تو نقش زیبای کاشانه ایی شود پولی می گیری در غیر اینصورت با گدای کوچه و بازار فرقی نداری.
چون از او دور شد جوانک از استاد سلمانی پرسید او که بود که اینچنین گستاخانه با من سخن گفت؟
استاد خندید و گفت سالار ایرانیان، ابومسلم خراسانی.
جوان لرزید و گفت: آری حق با او بود من بیش از حد پرتوقع هستم.
ابومسلم خراسانی با این حرف به آن جوان آموخت هنر بدون کار، هیچ ارزشی ندارد و هنرمند بیکار و بی ثمر هم با گدا فرقی ندارد!
-------------
پی نوشت:
زندگی دشوارترین امتحان است. بسیاری از مردم مردود می شوند چون سعی می کنند از روی دست هم بنویسند، غافل از اینکه سوالات موجود در برگه هر کسی فرق می کند
ابومسلم یکی از افراد مبهم تاریخ اسلام و ایران است که تعابیر ضد و نقیضی از وی در دوره های تاریخی و حکومت های مختلف منتشر شده است. از دیدگاه موافقین با استناد به منابع تاریخی، ابومسلم خراسانی سردار نامآور ایرانی بیشترین نقش را در برافتادن امویان و برآمدن عباسیان برعهده داشت. مخالفین معتقدند وی از ایرانیانی است که در عصر امام باقر و امام صادق (علیهما السلام) با اهداف قدرت طلبانه و با وجود مخالفت ائمه معصومین زمان خود اقدام به قیام علیه بنی امیه نمود و با سپاهی به نام سیاه جامگان علیه بنی امیه شورید که نهایتا منجر به پدید آمدن حکامی به مراتب خونریز تر و ظالم تر به نام حکومت بنی العباس شد که تا سالها شیعیان اهل بیت پیامبر در شکنجه گاه ها و گوشه زندان ها و یا در بیابانها و جنگل ها یا آواره بودند و یا زندانی و یا به جرم دوستی با اهل بیت پیامبر کشته می شدند.
نظر و دیدگاه خود را در رابطه با این داستان بنویسید:
نظرات و دیدگاه های خوانندگان در صورت تایید، نشان داده خواهند شد.
نشانی ایمیل و تلفن همراه شما منتشر نخواهد شد. با درج ایمیل، گراواتار شما (در صورت وجود) نشان داده خواهد شد.
نظرات و دیدگاه های خوانندگان:
در باره این داستان هیچ نظر و دیدگاه تایید شده، وجود ندارد.